Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 7
marchewki 3
seler 0,5
pietruszka 1
pomidor 1
kalafior 0,5
papryka czerwona 1
szczypiorek
masło 0,5 kostki
olej 2 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane warzywami

Ziemniaki umyć, obrać, wydrążyć (na tzw łódeczki), przyprawić solą, pieprzem. Marchew, seler, pietruszkę, pomidor (bez miąższu), paprykę, wydrążone kawałki ziemniaków, pokroić w drobną kosteczkę, kalafior rozdrobnić. Dusić na maśle do miękkości, przyprawić do smaku. Dodać posiekany szczypiorek (zostawić część na dekorację). Napełnić farszem wydrążone ziemniaki, z zewnątrz posmarować olejem, zapiekać do zarumienienia w piekarniku, na grillu lub w mikrofali (opcja grill). Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 06.12.2011 20:23
wyglądają smakowicie!!
Babciagramolka 04.04.2011 17:43
Ale pięknie wyglądają
kotlet 20.03.2011 23:33
fajnie wyglądają
IlonaAlbertos 15.01.2011 22:33
Wyglądają bardzo apetycznie, aż chce się zjeść.
matii6 30.12.2010 16:04
pyszności
iknkirke 19.11.2010 13:51
fajne
alaaa 16.10.2010 13:49
super,,,
buksiak12 20.09.2010 14:08
pomysłowe
Marcela 07.09.2010 20:27
bardzo ciekawe:)
agnieszka189 07.09.2010 12:42
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak