Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczaw pasteryzowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw
sól

Przepis i sposób przygotowania na: szczaw pasteryzowany

Wykonanie szczawiu pasteryzowanego w formie przecieru jest bardzo proste acz czasochłonne. Można użyć takiego z bazaru ,grządki lub własnoręcznie zebranego na łące. Wiadro tak uzbieranego szczawiu - listki z ogonkami dokładnie opłukałam,następnie zmieliłam.Powstałą masę doprowadziłam do wrzenia,posoliłam czubatą łyżką soli. Gorącą przełożyłam do małych słoiczków. Pasteryzowałam pół godziny. Gorące słoiczki odwracałam do góry dnem, dopóki nie wystygły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 05.07.2012 08:55
interesujące :)
dianix 04.07.2012 08:09
na to nie wpadłam
MagdaXXX 01.07.2012 11:15
na zupkę idealne
MagdaXXX 01.07.2012 11:15
na zupkę idealne
kanu83 16.06.2012 19:11
nie próbowalem
Anna169Hosz 05.06.2012 10:11
Ja czasem pasteryzuję, ale robię trochę inaczej.
pacpaw 03.06.2012 20:24
nigdy szczawiu nie pasteryzowałem. Zawsze dawałem troszkę tłuszczyku na wierzch, soli i stał całą zimę.
Rafał10 03.06.2012 10:55
dobry pomysł na zimę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak