Sposób przygotowania

Tortownicę o średnicy 23-24 cm wyłożyć folią spożywczą.
Na dnie ułożyć dwie warstwy biszkoptów.
Jedną galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szklance przegotowanej, gorącej wody i schłodzić.
Jeden jogurt przelać do pojemnika od blendera i końcówka do ubijania piany spieniać go przez chwilę.
Cały czas ubijając wlać chłodną galaretkę i jeszcze chwile ubijać.
Tak przygotowaną masę przelać na biszkopty.
Jeśli biszkopty podejdą trochę do góry nie należy się przejmować.
Tortownicę wstawić do lodówki aby masa się ścięła
Otworzyć puszkę z brzoskwiniami, wyjąć je z zalewy i pokroić w kostkę.
Sok wlać do rondelka dolać 1 szklankę wody i zagotować.
Do tego płynu wsypać galaretkę owocową i dokładnie wymieszać, po czym schłodzić.
Z lodówki wyjąć tortownicę.
Na stężałej masie ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać zimną agrestową galaretką.
Ponownie wstawić do lodówki do stężenia.
Gdy galaretka się zetnie, przygotować drugą masę jogurtowo galaretkową tak jak pierwszą.
Przygotowaną masę przelać do tortownicy i znowu wstawić do lodówki aby całość stężała.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    ciekawe, kolorowe i z pewnością pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    UWIELBIAM! Świetnie się prezentuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    smaczny deser
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciasto w moim guście
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciasto w moim guście
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dziękuję bardzo, jest pyszne. Polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !