Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z sosem jogurtowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1
pomidory 3
kukurydzy 1 puszka
cebula 1
sól do smaku
pieprz do smaku
jogurt naturalny 400 g
sos jogurtowy 1 z koperkiem
kapusta pekińska 1 średnia główka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z sosem jogurtowym

Jogurt dokładnie wymieszać z sosem koperkowo jogurtowym i odstawić na około 5 minut.
Kapustę pekińską posiekać i wrzucić do miski.
Pomidory pokroić w kostkę, paprykę oczyścić z gniazda nasiennego. cebulę obrać i to wszystko pokroić w kostkę i dodać do kapusty.
Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do warzyw.
Całość zalać wcześniej przygotowanym sosem, doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Podawać po około 5 minutach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 03.06.2012 12:40
super
Kikiriki 03.06.2012 10:07
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak