Sposób przygotowania

Stopić połamaną czekoladę, w kąpieli wodnej lub na parze, z dodatkiem masła.
Przestudzić lekko i dodać cukier oraz wanilię i cynamon - zmiksować i dodawać stopniowo jajka, stale mieszając.
Dokładnie, ale szybko wymieszać z mąką, aż do uzyskania jednolitej masy.
Na koniec wmieszać do masy czekoladowe posiekane orzechy oraz suszoną żurawinę.
Masę przełożyć niezbyt grubą warstwą do natłuszczonej foremki.
Piec 25-35 minut w temp. 170-175*C.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi :) Każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !