Sposób przygotowania

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wysypać do miski.
Budyń ugotować i gorący wymieszać z ryżem i masłem.
W międzyczasie przebrać i umyć truskawki - osączyć i pokroić na połówki lub ćwiartki, jeśli są duże.
Naczynie żaroodporne posmarować masłem i wyłożyć 1/3 ryżu, a na nim ułożyć warstwę z połowy truskawek.
Powtórzyć kolejną warstwę ryżu i truskawek, a następnie przykryć resztą ryżu.
Na wierzchu ułożyć wiórki masła.
Zapiec w gorącym piekarniku przez 35-45 minut.
Podawać na ciepło lub na zimno.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi :) Każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !