Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe paluszki

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

starty zolty ser 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
sól 1 szczypta
curry 1 szczypta
mleko 1/4 szklanki
DODATKOWO:

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe paluszki

Mąkę przesiać i wymieszać z solą, curry i proszkiem do pieczenia, dodać masło i rozetrzeć palcami do uzyskania kruszonki, następnie dodać ser i mleko, zagnieść ciasto. Na podsypaną mąką stolnicy rozwałkować na grubość 1 cm i pociąć na cienkie paseczki, ułożyć je na natłuszczonej blaszce, posmarować białkiem.
Piec 15 w temp. 200st.
Podawać zimne, najlepiej smakują maczane w keczupie lub innym ostrym sosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.08.2012 17:17
pycha
SYLKA 06.06.2012 21:10
pycha
jozefinach 04.06.2012 10:48
Lubię takie paluchy.
przejs 03.06.2012 18:59
Pycha!
1j1o1l1a1 03.06.2012 18:10
smacznie
Rafał10 03.06.2012 11:00
super zdjęcie , super przepis:)
tom 03.06.2012 09:23
super
agunesu 03.06.2012 09:14
zawsze zastanawiałam sie jak robi sie te paluszki na zakąskę :)
Katarzyna87 03.06.2012 08:01
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak