Sposób przygotowania

Mąkę przesiać i wymieszać z solą, curry i proszkiem do pieczenia, dodać masło i rozetrzeć palcami do uzyskania kruszonki, następnie dodać ser i mleko, zagnieść ciasto. Na podsypaną mąką stolnicy rozwałkować na grubość 1 cm i pociąć na cienkie paseczki, ułożyć je na natłuszczonej blaszce, posmarować białkiem.
Piec 15 w temp. 200st.
Podawać zimne, najlepiej smakują maczane w keczupie lub innym ostrym sosie.

Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    zawsze zastanawiałam sie jak robi sie te paluszki na zakąskę :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    tom

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    super zdjęcie , super przepis:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    Pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię takie paluchy.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !