Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowo-kapuściana sałatka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1/3 szt
korniszony 4 szt
ogórek zielony 1 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
Kwas cytrynowy Prymat
cukier 1/2 łyżeczki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowo-kapuściana sałatka

Kapustę młoda kroimy drobno solimy odstawiamy . Ogórka zielonego dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę . Korniszony kroimy w kostkę dajemy chwile na sitko i dodajemy do surówki. Paprykę czerwona kroimy w kosteczkę ,cebulę siekamy . Składniki mieszamy . Do szklanki wlewamy trochę wody ok 1 łyżka dodajemy odrobinę kwasku cytrynowego ,oliwę ok 2łyzki cukier ok 1 /2 łyżeczki i pieprz .Sos mieszamy wlewamy do sałatki .Mieszamy i chłodzimy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

3trzecia3 27.08.2012 21:06
Smacznie i zdrowo
Miki 16.08.2012 12:31
super
Sylwia29 03.06.2012 09:43
Bardzo smaczna:)
mala2021 03.06.2012 09:14
super ,dziś wypróbuję
iwa643 03.06.2012 07:28
Polecam do obiadku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak