Sposób przygotowania

Z drożdży, mąki 3 łyżek, łyżki cukru i mleka zrobić rozczyn. Do wyrośniętego dodać mąkę, roztopione masło, szczyptę soli, i cukier. Wyrobić. odstawić aby wyrosło. Owoce obrać pokroić na plastry skropić sokiem z cytryny. Z wyrośniętego ciasta formujemy okrągłe płaskie bułeczki, Na środku układamy plastry owoców. Odstawiamy do wyrośnięcia i pieczemy. Gorące smarujemy rozgrzanym Dżemem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    super słodkości
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    super słodkości
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smakołyki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !