Sposób przygotowania

Schab kroimy w cienkie paski, przyprawiamy solą, pieprzem, 1 łyżką sosu sojowego, mieszamy, odstawiamy na 15 minut. W tym czasie kroimy pieczarki w plastry, cebulę w kostkę, siekamy kapustę pekińską. Na rozgrzany olej układamy pojedynczo paski schabu tak aby się nie zwinęły. Smażymy ok 3-5 minut wykładamy na talerz. Do tego samego oleju wrzucamy cebulkę, smażymy chwilę i dorzucamy po garści pieczarek cały czas mieszając. Wykładamy pieczarki, wrzucamy na olej kapustę pekińską, polewamy łyżeczką sosu sojowego, smażymy ok 3 minut cały czas mieszając. Dorzucamy wszystkie składniki. Wlewamy 0,5 szklanki wody i chwilkę dusimy. Podawać z ryżem lub chlebem. Smacznego!!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowity ten schabik
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo smaczne,,
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo ciekawy przepis.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    Danie bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    smakowite danie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kika100

    co za smakowitości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !