Sposób przygotowania

drożdże rozetrzeć z letnim mlekiem,cukrem i mąką gryczaną 3/4szkl.odstawić do wyrośnięcia,jak wyrośnie dodać pozostałą mąkę roztopione masło,szczyptę soli,i utarte żółtka całość dokładnie wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce po kilku minutach dodać ubite na sztywno białka i nakładać ciasto łyżką moczoną w wodzie smażyć placuszki na złoty kolor na rozgrzanej patelni po usmażeniu nakładać porcję kawioru i polać gęstą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    UWIELBIAM
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    cos pysznego
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    nieźle się zapowiada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !