Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane karczochy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karczochy
mięso mielone 20 dkg.
pieczarki 20 dkg.
cebula
sól i pieprz
sok z cytryny
oliwa
bulion 1/2 szkl.
wino białe 1/2 kieliszka

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane karczochy

karczochy oczyścić z wierzchnich liści końce łodyg obciąć umyć włożyć do garnka wlać wodę,osolić i sok z cytryny zagotować wyjąć włókna ze środka,na patelni rozgrzać oliwę wrzucić posiekaną cebulę dodać umyte i drobno pokrojone pieczarki wymieszać i chwilę dusić dodać mięso mielone doprawić do smaku solą i pieprzem chwilę poddusić i nadziewać przygotowane wcześniej karczochy,układać je w naczyniu do zapiekania podlać winem wymieszanym z bulionem i wstawić do piekarnika na 190st.ok.25min.sos możemy zagęścić zasmażką podawać na ciepło z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 14.12.2013 08:50
smaczne danie
Wacław 01.04.2013 17:07
na pewno smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak