Sposób przygotowania

Na gotującą się wodę (około 2 litry) wkładamy pokrojoną wędlinę- możemy też dodać np. kości wędzone, czy też żeberka wędzone. Dodajemy ziele, i liść laurowy. Cebulkę kroimy i podsmażamy. Buraczki i marchew obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Dodajemy do gotującego się wywaru- cebulę również.. Wrzucamy ząbek czosnku. Gotujemy do miękkości ok 15- 20 minut.
Dodajemy zakwas buraczany- jeśli będzie mało aromatyczny możemy dodać trochę więcej. Śmietanę solimy. Mieszamy i hartujemy gorącym płynem. Wlewamy do barszczu mieszając jednocześnie. Doprawiamy cukrem, octem pieprzem i solą. Podgrzewamy, uważając jednocześnie aby barszcz nie przegotował się bo straci kolor.
Jaja gotujemy na twardo. Kroimy na połówki. Zupę podajemy z jajkiem, posypaną zieleniną możemy też z ziemniaczkami np. posypanymi koperkiem czy okraszonymi skwarkami.:))


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    na pewno smaczny :D
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    ja też lubię.
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    moja ulubina zupka pycha
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    trochę nie tak wygląda przepis krok po kroku , nie ma zdjęcia głównego dania a musi być .....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !