Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z oscypkiem i szynką parmeńską

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 sztuka
oscypek 1 sztuka
szynka parmeńska 4 plaser
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka krupczatka do panierowania
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z oscypkiem i szynką parmeńską

Filety myjemy, oczyszczamy i cieniutko rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem. Na każdy nakładamy 3 plasterki oscypka i jeden plaster szynki - zawijamy.
Panierujemy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.

Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju i smażymy roladki z każdej strony aż do zarumienienia bułki.

Jeżeli mięso było dość grube, układamy roladki w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do nagrzanego do 180' piekarnika i pieczemy jeszcze 5 minut.

Roladki podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i dodatkiem żurawiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 02.09.2015 16:51
smakowite zestawienie
Anna169Hosz 11.06.2012 10:00
Zapowiada się bardzo smacznie.
Rafał10 03.06.2012 11:03
TO MUSI BYĆ WYŚMIENITE !!!
ewka1978 02.06.2012 23:40
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak