Sposób przygotowania

Filety myjemy, oczyszczamy i cieniutko rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem. Na każdy nakładamy 3 plasterki oscypka i jeden plaster szynki - zawijamy.
Panierujemy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.

Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju i smażymy roladki z każdej strony aż do zarumienienia bułki.

Jeżeli mięso było dość grube, układamy roladki w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do nagrzanego do 180' piekarnika i pieczemy jeszcze 5 minut.

Roladki podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i dodatkiem żurawiny.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    musi być smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    TO MUSI BYĆ WYŚMIENITE !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Zapowiada się bardzo smacznie.
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    smakowite zestawienie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !