Sposób przygotowania

Kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy kurczaka i oprószamy go papryką słodką i ostrą - smażymy na złoto, dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek, smażymy minutę.
Zawartość patelni przekładamy do garnka z grubym dnem, podlewamy wodą i dolewamy przecier, pokrojone pieczarki i przyprawy. Przykrywamy naczynie i dusimy wszystko ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając. Podajemy z kaszą.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    świetny przepis, na pewno dobrze smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Drobiowego gulaszu jakoś nie robię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !