Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki nadziane warzywami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
marchewka 2 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por 1 sztuka
mąka krupczatka do panierowania
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki nadziane warzywami

Kroki postępowania

1
Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce, pora kroimy i podsmażamy kilka minut na oleju, następnie zalewamy wszystko wodą, przykrywamy patelnię i dusimy do miękkości, przyprawiamy solą i pieprzem. Filety dzielimy na kotlety i lekko rozbijamy.
Krok 1 - Kotleciki nadziane warzywami foto
2
Mięso oprószamy solą i pieprzem na każdy kawałek nakładamy łyżkę warzyw i składamy. Panierujemy w mące, jajku i bułce.
Krok 2 - Kotleciki nadziane warzywami foto
3
Gotowe kotlety smażymy na rozgrzanym oleju przez kilka minut z każdej strony.



Smacznego!
Krok 3 - Kotleciki nadziane warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mienta 05.06.2012 23:28
pychotka :)
Anna138 04.06.2012 21:43
świetny przepis
mala2021 03.06.2012 09:17
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak