Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z masłem i szczypiorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt
masło 2 łyżki
szczypiorek 3 łyżki
sól
pieprz
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z masłem i szczypiorkiem

Jajka myjemy , wybijamy do kubka, jajka dobrze roztrzepać, posolić, dodajemy wodę mineralną niegazowaną dokładnie wymieszać, wylewamy na rozgrzane masło. Smażymy na małym ogniu tak aby jajecznica się nie przypaliła, na sam koniec dodajemy posiekany szczypiorek, dobrze wymieszać, doprawić jeszcze solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 01.01.2013 17:35
Często robię jajecznicę.
Łukasz15 01.01.2013 17:35
Często robię jajecznicę.
Wafelek2601 10.12.2012 09:19
Pyszne śniadanko
Wacław 17.09.2012 09:11
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak