Sposób przygotowania

Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, następnie dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i wyrównujemy.

Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180' przez ok. 40 minut.

Masa:
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami, budyń gotujemy i przestudzony dodajemy do masy.

Polewa:
Margarynę rozpuszczamy w rondelku, dodajemy kakao, cukier puder i mleko, szybko mieszamy do połączenia się składników

Na talerzyk wylewamy trochę wódki i maczamy w niej herbatniki od razu kładąc na masę.

Na gotowe ciasto wylewamy polewę i odstawiamy do zastygnięcia.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    ale ładne ciasto!
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Takim ciachem chyba można się upić:))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Zjadłabym.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Paweł29

    MMm.
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    to musi być smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aniagdz

    zdecydowanie tak :) chociaż trochę pracy jest

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !