Sposób przygotowania

Cebulę posiekać, wsypać na rozgrzany olej, posolić i zeszklić - podlać wodą i udusić.
Pomidory wlać do cebuli razem z zalewą, dodać posiekany lubczyk, doprawić i dusić, aż większość soku odparuje - dodać wyciśnięt czosnek i wymieszać.
Wyrównać powierzchnię sosu, dnem szklanki zrobić tyle dołków, ile mamy jajek - wbić jajka w dołki, posolić i posypać pieprzem, szybko nakryć pokrywką.
Ogrzewać na minimalnym płomieniu, aż jajka się zetną na wierzchu.
Podawać z bagietką.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi :) Każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Przepis brzmi bardzo smacznie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo fajna potrawka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !