Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik w sosie paprykowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 4 udka
papryka żółta 1 sztuka
cebula 1 szt
pietruszka 1 korzeń
marchewka 1 szt
pieprz
mąka do zagęszczenia
śmietana
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
DODATKOWO:
purée ziemniaczane
sałata ze śmietaną
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: królik w sosie paprykowym

Mięso umyłam, włożyłam do garnka z wodą. Dodałam sól czosnkową i pieprze. Marchew i pietruszkę obrałam i włożyłam do garnka z mięsem. Gotowałam aż królik zmiękł. Wyjęłam mięso. Obrałam z kości. Cebulę poszatkowałam i zeszkliłam na maśle, dodałam kawałki mięsa. Z papryki wyjęłam pestki i pokroiłam ją na małe kawałki. Włożyłam do cebuli na patelnię i zalałam bulionem z mięsa. Chwilę dusiłam. Doprawiłam. Dodałam śmietanę i trochę mąki do zagęszczenia.
Podałam z sałatą ze śmietaną i puree z ziemniaków, posypanych koperkiem.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 11.08.2012 17:20
fajny obiafel
edi 10.06.2012 19:32
ciekawy
paula99926 04.06.2012 18:46
dziękuję :)
ronald88 03.06.2012 12:40
extra
Rafał10 03.06.2012 11:09
ale super obiadek :) Dobrze przyrządzony i taki domowy :) PYCHA!
edita15 03.06.2012 09:33
pychota!
suzana 02.06.2012 22:29
pyszny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak