Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kakaowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 3/4 szkl
mąka pszenna 1 szkl
kakao 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 kopiasta łyżeczka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kakaowy

Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy szczypte soli i ubijamy na sztywną pianę. Pianę utrwalamy cukrem. Następnie dodajemy żółtka i miksujemy. Do ciasta dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao i całość dokładnie ale deliktanie mieszamy. Pieczemy ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.01.2014 00:55
pięknie i smacznie wygląda
ONY_za_kare 21.11.2013 10:44
fajny biszkopcik
jordi 16.05.2013 10:06
przydatny przepis
Adam/ZUB3R 28.02.2013 14:20
smaczny placek
karolina1869 27.11.2012 18:40
fajny
hastalavista 11.10.2012 13:42
pyszności :)
Ewa6274879 10.08.2012 22:08
a do niego czekoladowy krem i wiśnie - pycha!
edita15 03.06.2012 09:33
super
anja3107 02.06.2012 22:19
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak