Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie kroimy na nieduże kawałki. Pokrojone mięso oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy na kilkanaście minut. W tym czasie przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Mąkę łaczymy z mlekiem, jakiem oraz papryką, dokładnie miksujemy na gładką masę. Można doprawić solą do smaku. Następnie na patelni rozgrzewamy olej. Kawałki mięsa zanurzamy w cieście naleśnikowym i wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Ryż gotujmy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Usmażone kawałki kurczaka podajemy z ryżem i surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pyszny pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Fajne takie kurczakowe kęski :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Uwielbiam tak przyrządzonego kurczaczka :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    mm wyśmienity

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !