Sposób przygotowania

Makaron spaghetti gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Mięso mielone przekładamy na patelnię i przesmażamy na odrobinie oleju. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, a następnie kroimy w drobną kostkę. Następnie do rondelka wlewamy odrobinę oleju. Wkładamy pokrojone pomidory oraz cebulę, dolewamy szklankę wody i dusimy kilkanaście minut (około 10-15 minut). Następnie do gotującego się sosu pomidorowego dodajemy przesmażone mięso, solimy oraz pieprzymy do smaku i dusimy kolejne 15 minut. Następnie makaron rozkładamy na talerze, polewamy sosem wraz z mięsem. Podajemy

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !