Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy wieprzowe podane z sałatką ryżową

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
ocet 10 % 40 ml
cukier 2 łyżki
sól do smaku
cebula 3
ryż 40 dag
sałata lodowa 2
kukurydza w puszce 2 opakowania
śmietana kremowa 30% 150 ml
jajko 2
kostka rosołowa 3
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 opakowanie
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy wieprzowe podane z sałatką ryżową

Mięso mielone mieszam z przyprawą. Dodaję bułkę oraz wbijam jajka. Wyrabiam masę z której formuję niewielkiej wielkości kulki. Wrzucam je gotującego się wywaru z kostek rosołowych. Po kilku minutach gotowania odcedzam i przekładam do dużej salaterki. Ryż gotuję do miękkości w lekko osolonej wodzie. Dodaję go do miski z klopsami. Dodaję również porwaną sałatę lodową oraz konserwową kukurydzą. Śmietanę mieszam z octem. Dodaję cukier i tak przygotowanym sosem polewam całość. Delikatnie mieszam i odstawiam do lodówki. Podaję schłodzone. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 03.06.2012 08:41
super
Amellia 02.06.2012 22:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak