Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa " domowa"

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kurczaka 250 ml
masło 30 g
kalarepka młoda 1 szt
marchew 1 szt
koper świeży 2 pęczki
śmietanka słodka 100 ml
sól do smaku
ryż 250 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa " domowa"

Marchewkę obrać i pokroić w kostkę, podobnie kalarepę. Zalać marchew i kalarepę wywarem z kurczaka, dolać 2 litry wody, dodać masło, posolić i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Dodać posiekany koperek, ryż, śmietankę i gotować jeszcze chwilę- około 6-7 minut. Doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 03.09.2013 10:41
mało zup gotuję ,ale ta sie zapowiada smacznie
Aneta2604 29.08.2012 17:03
super
caralajna 04.06.2012 08:26
uwielbiam koperek
Amellia 02.06.2012 22:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak