Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z młodej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda 2 szt
gulaszowe mięso 70 dek
zwyczajna kiełbasa 1/2 kg
boczek wędzony 40 dek
cebula biała 1 szt
przecier pomidorowy 1 szt
pieczarki 40 dek
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z młodej kapusty

Kroki postępowania

1
kapusty poszatkować , zagotować , następnie odlać wodę i zalać ciepłą wodą i gotować do miękkości. odcedzić,
Krok 1 - bigos z młodej kapusty foto
2
mięso gulaszowe pokroić na małe kawałki i podsmażyć do miękkości pod koniec dodać pokrojone w kostkę kiełbasę, boczek, pieczarki, cebulę. Smażymy. Na koniec dodajemy przecier i jeszcze chwilę smażymy.
Krok 2 - bigos z młodej kapusty foto
3
Usmażone mięso dodajemy do kapusty chwilę gotujemy i doprawiamy do smaku
Krok 3 - bigos z młodej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 09.01.2014 08:02
pyszny bigosik
Malinka 03.06.2013 16:33
No, musi być wyśmienity!
Grazyna0211 17.04.2013 14:00
już się nie mogę doczekać młodej kapusty
PIOTR11 16.03.2013 08:40
bardzo apetyczny jest ten bigos
Wafelek2601 17.10.2012 08:39
bardzo dobry
kanu83 02.08.2012 21:16
pyszny
ben-ka 18.06.2012 09:18
uwielbiam:)
owca441 13.06.2012 19:44
pyszny
owca441 13.06.2012 19:44
pyszny
teresa18 07.06.2012 20:38
kuszący
traktorek 04.06.2012 20:33
rewelacja
irenka 02.06.2012 21:54
pyszny
Mati3 02.06.2012 21:40
palce lizać:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak