Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka botwinkowa z winegretem i jajkami na twardo

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bowinka 2 pęczki
oliwa
sok z cytryny
Sól ziołowa jodowana Prymat
pieprz
Czosnek suszony Prymat
koperek
jajko ugotowane na twardo 3-4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka botwinkowa z winegretem i jajkami na twardo

Botwinkę przebrać, umyć, odwirować w wirówce do sałaty.
Posiekać koperek i połączyć z pokrojoną botwinką - doprawić solą, pieprzem, czosnkiem - skropić sokiem z cytryny i polać oliwą.
Surókę wymieszać i posypać posiekanymi lub grubo utartymi jajkami na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 07.08.2012 12:07
lubię botwinkę może być pycha
eagle 14.06.2012 11:32
Ciekawe...
Habibi 10.06.2012 08:08
Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi :) Każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak