Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 8 strąków
utarty ser mazurski 1,5 szkl
jajko 1 szkl
pasta pomidorowa 3 łyżki
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
olej 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
rosół 1 szkl
ryż 3/4 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana serem

Paprykę przekroić, usunąć gniazda nasienne (ściąć nasadę strąka). Ser wymieszać z ryżem, jajkiem i drobniutko posiekaną cebula. Dodać roztarty z solą czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Nadzieniem napełnić paprykę. Ułożyć w niskim szerokim rondlu, podlać olejem, lekko skropić wodą. Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 15 min. Pastę pomidorową wymieszać z rosołem. Przyprawić solą, cukrem i pieprzem. Pod koniec duszenia paprykę podlać sosem pomidorowym. Dusić razem kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak