Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z imbirem z piekarnika

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 1 łyżka
kolendra mielona 1/4 łyżki
olej 3 łyżki
sól do smaku
cebula 1 duża sztuka
imbir świeży 4 cm kawałek
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z imbirem z piekarnika

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 1 - Gulasz z imbirem z piekarnika foto
2
Olej wymieszać z obranym i startym na tarce o drobnych oczkach imbirem, wyciśniętym czosnkiem, przyprawą do wieprzowiny, sosem sojowym, kolendrą i odrobiną soli.
Krok 2 - Gulasz z imbirem z piekarnika foto
3
Cebulę przekroić na 4 części, a następnie pokroić w plasterki. Do marynaty dodać mięso i cebulę.
Krok 3 - Gulasz z imbirem z piekarnika foto
4
Dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Gulasz z imbirem z piekarnika foto
5
Mięso razem z cebulą i marynatą przełożyć do rękawa do pieczenia, zabezpieczyć końcówki, ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Krok 5 - Gulasz z imbirem z piekarnika foto
6
Piec w 180 stopniach przez 60-70 minut.
Krok 6 - Gulasz z imbirem z piekarnika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wulkanxd 04.08.2012 13:58
super
Monika78 03.06.2012 16:42
imbir dodaje potawom kopniaka.. gulasz zapowiada sie apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak