Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszkowy schabowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
ostrej papryki 1/2 łyżeczka
pieprzu 1/4 łyżeczka
mąka do obtaczania
olej do smażenia
paluszków solonych 300 g
sól do smaku
schab bez kości 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszkowy schabowy

Kroki postępowania

1
Schab opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na 5 kotletów.
Każdy z nich oprószyć solą i odstawić na 10 minut.
Jajka rozbełtać z papryką i pieprzem w miseczce.
Na talerz wysypać mąkę do obtaczania kotletów.
Krok 1 - Paluszkowy schabowy foto
2
Paluszki umieścić w rozdrabniaczu i zmiksować je, ale tak aby nie były za miałkie po czym przesypać do szerokiego płaskiego naczynia.
Krok 2 - Paluszkowy schabowy foto
3
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w jajku i na koniec panierować w paluszkach.
Krok 3 - Paluszkowy schabowy foto
4
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Krok 4 - Paluszkowy schabowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 27.01.2014 20:51
też taką panierkę lubimy :)
ZEWA 31.07.2012 11:59
dziękuję, rzeczywiście pyszne a panierka taka delikatna i chrupiąca
ZEWA 31.07.2012 11:59
dziękuję, rzeczywiście pyszne a panierka taka delikatna i chrupiąca
Anna133 30.07.2012 21:11
genialne i pyszne
cukiereczek 15.06.2012 11:26
smaczne
teresa18 03.06.2012 12:20
świetny pomysł na odnowienie schabowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak