Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cebulowo-serowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 4 szt
masło 1/3 kostka
bulion drobiowy 1 litr
ser gouda 15 dag
pieprz
sól
białe wino 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cebulowo-serowy

Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na maśle.

Zalać bulionem i wonem i gotować około 20-30 minut.

W razie dużej gęstości dodać wody.

Kiedy cebula zmięknie zblendować całość na gładkość.
Następnie dodać żółty ser. Jeżeli się nie rozpuści to mniej więcej po 10 minutach wyciągnąć resztki ( i zjeść ze smakiem ;p ).

Pod koniec gotowania doprawić pieprzem.

Można podawać z grzankami lub jajkiem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 04.08.2012 10:07
super
Anna169Hosz 06.07.2012 07:53
Pięknie podany.
APM 12.06.2012 00:31
Piękne zdjęcie!
Kamila/kami007 03.06.2012 00:39
ciekawa
Pietruszka 02.06.2012 21:45
Lubię zupę cebulową i Twoje wydanie wygląda bardzo smacznie.
Rafał10 02.06.2012 19:55
moje smaki ! UWIELBIAM!
Karolinka111 02.06.2012 19:43
pyszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak