Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek.
Obie mąki przesiać przez sito z proszkiem do pieczenia i kakao.
Do miski robota wlać białka, ubić końcówką do ubijania piany ze szczyptą soli, cukrem waniliowym i cukrem pudrem.
Dodać żółtka i dalej ucierać.
Gdy białka połączą się z żółtkami dodać po łyżce mieszanki mącznej.
Wyrobioną masę wylać do tortownicy z dnem wysmarowanym margaryną.
Biszkopt piec przez 40 minut w 160 stopniach.
Po upieczeniu biszkopta, wyjąć go z formy, ostudzić i przekroić na trzy placki.
Każdy z nich nasączyć herbatą.
Śmietanę wlać do wysokiego naczynia, chwilę miksować.
Wsypać śmietan fixy wymieszane z cukrem i ubijać aż śmietana będzie gotowa.
Dodać serek mascarpone i delikatnie wmiksować go w śmietanę.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i wystudzić, ale powinna być płynna.
Krążki ciasta przełożyć masą śmietanową, ułożyć w tort i pokryć boki i wierzch masą.
Boki tortu obsypać płatkami czekoladowymi.
Resztę masy połączyć z schłodzoną czekoladą i na wierzchu ciasta zrobić motyw auta z powstałej masy czekoladowej.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    kuszący
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolinka111

    smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam jaki apetyczny torcik !
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    piękne masz marzenia :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kusza23

    Dość fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !