Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona kaczka z szalotkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka
sól i pieprz
majeranek świeży lub suszony
szalotka 1/4 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona kaczka z szalotkami

kaczkę umyć osuszyć usunąć nadmiar tłuszczu,listki majeranku połączyć z solą i pieprzem natrzeć kaczkę z wierzchu i w środku odstawić najlepiej na noc,następnego dnia szalotki lub dymkę oczyścić obrać umyć,kaczkę ułożyć na blasze do środka kaczki włożyć kilka cebulek wstawić do piekarnika na 180st.ok.1,5godz.w zależności od wielkości kaczki co jakiś czas podlewać wytworzonym sosem od pieczenia,pół godziny przed końcem pieczenia obłożyć kaczkę pozostałymi cebulkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 08.10.2013 15:09
Zapowiada się pyszne danie
IKrakowianka 22.05.2013 13:59
superowe danie
Motorek 22.12.2012 11:35
fajny przepis
Kikiriki 03.06.2012 10:02
brzmi nieźle
Rafał10 02.06.2012 19:58
uwielbiam dania z kaczkę, Twój przepis musi być wyśmienity !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak