Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe kotleciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
przyprawa do potraw Kucharek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
pieczarki 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe kotleciki

Pieczarki obrać, umyć i wrzucić na gotującą się wodę na 5-7 minut. Wodę można lekko zakwasić octem. Dodać przyprawę kuchenną. Pieczarki wyjąć, osączyć na sicie. Można lekko wycisnąć. Oprószyć pieprzem. Panierować w roztrzepanym jajku z solą i tartej bułce. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Pieczarki muszą być naprawdę duże.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 02.06.2012 19:59
oj jak już dawno takich nie jadłam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak