Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana baraniną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 8 szt.
mielona baranina 40 dkg.
czosnek 4 ząbki
cebula
sól i pieprz
pomidorki koktajlowe
płatki migdałowe
jajko
olej

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana baraniną

mieloną baraninę poddusić na oleju z czosnkiem i cebulą przestudzić dodać jajko i przyprawy do smaku wyrobić na jednolitą masę,papryki umyć usunąć gniazda nasienne tak aby ich nie uszkodzić i wkładać do środka nadzienie układać w natłuszczonym naczyniu do zapiekania dodać umyte i przekrojone pomidorki koktajlowe,posypać płatkami migdałowymi wstawić do piekarnika na 180st.i upiec aż zmięknie papryka ok.15min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 08.12.2013 09:32
smaczna propozycja
m1monika 19.11.2013 15:13
mi smakuje :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak