Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowo-wieprzowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 40 dag
łopatka bez kości 40 dag
cebula biała 1 sztuka
kostka mięsna 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 1 sztuki
pomidor 1 sztuka
pietruszka zielona
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat
woda
śmietana 12-procentowa 3 (do gotowania)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowo-wieprzowy

Mięso wieprzowe i pierś kurczaka pokroić w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu mocno zrumienić mięso wieprzowe po czym dodać pokrojoną pierś kurczaka i przyprawić całość pieprzem i solą. Gdy mięso drobiowe będzie już podsmażone, na patelnię wrzucić pokrojoną grubszą kostkę cebulę, smażyć do czasu aż cebula zmięknie. Do potrawy dodać wodę (ok. 1 szkl.), następnie rozkruszyć kostkę mięsną, dodać liść laurowy, ziele angielskie, pietruszkę, majeranek i pokrojonego w ćwiartki pomidora. Dusić pod przykryciem ok 30min (do czasu aż mięso wieprzowe zmięknie). Na koniec zaprawić śmietaną. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 09.05.2013 09:40
Wspaniały gulasz :)
Ewelina38 17.03.2013 18:30
wyśmienity do kaszy
ankaryba 17.03.2013 00:18
uwielbiam gulasze :-)
Wacław 21.07.2012 09:57
pycha obiad !
Małgorzata106 10.06.2012 17:04
super
Jodaj 06.06.2012 09:47
pyszniutki gulasz :)
Rafał10 02.06.2012 20:02
taki gulasz musi być wyśmienity !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak