Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany kurczak w sosie miodowo-musztardowym

3.0
(19)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczka 2 sztuki
Musztarda francuska Prymat 3 łyżki
miód płynny 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
mix ulubionych sałat
ocet balsamiczny
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany kurczak w sosie miodowo-musztardowym

Piersi z kurczaka rozcinamy na 4 niewielkie filety. Lekko rozbijamy.

Musztardę mieszamy z miodem i sokiem z cytryny.

Łyżkę sosu zostawiamy, a resztą nacieramy mięso. Odstawiamy na godzinę do lodówki.

Po tym czasie filety grillujemy po około 10 minut z każdej strony.

Gotowe polewamy jeszcze odstawionym wcześniej sosem.

Podałam mięso ze świeżym pieczywem a także z sałatą skropioną sokiem z cytryny, tabasco oraz octem balsamicznym.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 14.07.2013 12:47
Dzisiaj robię takiego kurczaka na obiad. Własnie takiego przepisu szukałam.
polly66 27.08.2012 13:26
moje ulubione połączenie miód i musztarda
polly66 27.08.2012 13:25
moje ulubione połączenie miód i musztarda
ronald88 03.06.2012 12:42
polecam
Rafał10 02.06.2012 20:03
lubię takie mixy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak