Sposób przygotowania

Umyta brukselkę gotować w osolonej wodzie ok. 15 minut; odcedzić. Jajka roztrzepać z mlekiem, szczypta soli i gałki muszkatołowej. Masło rozgrzać na patelni, wylać masę jajeczna i smażyć podważając brzegi. Gdy spod jest usmażony wyłożyć na polowe omletu brukselkę skropiona sokiem z cytryny, przykryć druga polowa i posypać koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    takiego jeszcze nie jadłam
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ciekawe połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    z brukselką nie jadłam, muszę kiedyś spróbowac
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    musze zrobic
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny pomysł na przemycenie brukselki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    z brukselką super pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczny :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczny omlet
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczniutki omlet
  • 1
    original
    Opublikowano

    erym

    zadziwiajacy pomysl, nie mogesbie wyobrazic tego smaku...
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawe jak to smakuje.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto sie na taki pokusić .
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pyszny jest taki omlecik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !