Sposób przygotowania

Cebulę obrać i posiekać, marchewkę obrać i umyć. W garnku rozgrzać olej z zeszklić cebulę, zalać rosołem, włożyć marchewkę, zagotować. Po 30 minutach wsypać ryż i gotować kolejne 30 minut. Jeśli mamy malakser to lekko przestudzić zupę i zmiksować, jeśli nie to wyjąć marchewkę i przestudzić, a następnie zetrzeć na tarce na puree i dodac do zupy. Wlać mleko, a jeśli zupa jest zbyt gęsta to dolac trochę wody. Doprawić solą i pieprzem i zagotować. Podawać posypaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pyszna zupka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajna zupka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ziabela

    hmm a jaki to ma smak taki słodkawy, czy jak zwykła zupa?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszna zupka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    lekko słodkawy, przy tej ilości marchewki to normalne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !