Sposób przygotowania

Przesianą mąkę wysypujemy na stolnicę. Robimy w środku kopczyka dołek. Do środka dajemy drożdże roztarte z łyżeczką cukru, następnie smalec, żółtka, śmietanę i margarynę. Siekamy nożem do momentu, gdy masa zacznie być jednolita. Dodajemy sól i lekko wyrabiamy. Tak przygotowane ciasto wałkujemy na grubość około 1/2 centymetra. Nożem wycinamy pałeczki. Smarujemy każdą rozbełtanym białkiem, posypujemy startym serem i nasionami. Posypujemy też zmielonym pieprzem - dzięki czemu staną sie pikantne. Pieczemy, aż będą rumiane w temp. około 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    do piwa idealne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    dokładnie do piwa i jako przekąska przed tv;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !