Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofrowane kanapeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 2 kromki
szynka 1 plasterek
ser żółty 1 plasterek
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gofrowane kanapeczki

Rozgrzewamy gofrownicę. Kromki chleba tostowego smarujemy masłem-tylko po jednej stronie. Na stronę nieposmarowaną masłem , układamy szynkę i ser.Przykrywamy druga kromką chleba - tak by strona posmarowana masłem znajdowała się na zewnątrz. Wkładamy tak przygotowaną kanapkę go gofrownicy, przyciskamy i pieczemy aż do zrumienienia chleba. Na duży głód polecam całe takie "gofry", na jeden kęs zaś - warto podzielić upieczone kanapki na malutkie goferki :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 01.09.2012 14:45
świetny pomysł i koniecznie muszę wypróbować, bo kanapeczki wyglądają bardzo atrakcyjnie :)
Rafał10 02.06.2012 20:06
nie mam gofrownicy, a tak bym takiego wszamała :)
ewka1978 02.06.2012 16:26
ale super pmysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak