Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagnięcina z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól i pieprz
mąka
szynka wędzona kilka plastrów
szałwia suszona i świeża
olej
wino białe wytrawne 1 kieliszek
masło 2 łyżki
jagnięcina 3/4 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: jagnięcina z szynką

mięso opłukać osuszyć pokroić na plastry i delikatnie rozbić dłonią oprószyć solą i pieprzem oraz mąką na każdym rozbitym płacie mięsa położyć plaster szynki posypać suszona szałwią zwijać w roladę i spiąć wykałaczką,obsmażyć na rozgrzanym oleju skropić winem i udusić do miękkości,do sosu dodać masło i wymieszać,mięso układać na półmisku i polać sosem udekorować umytą szałwią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.03.2014 10:42
fajny przepis
Ada-Gaba 25.02.2014 09:18
smaczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak