Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Goloneczka indycza w młodej kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonki indycze 2 szt
kapusta młoda 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
olej do smażenia
sól
pieprz
pomidor 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Goloneczka indycza w młodej kapuście

Kroki postępowania

1
golonki zalewamy wodą , tak aby były całkowicie zakryte, gotujemy -zbieramy szumowiny- dodajemy warzywa i przyprawy po kilka ziarenek pieprzu i ziela i listek laurowy solimy i gotujemy około dobrej godziny
Krok 1 - Goloneczka indycza w młodej kapuście foto
2
kapustę szatkujemy i gotujemy około 15 minut, odcedzamy . Na oleju przesmażamy cebulę i pomidora obranego ze skórki, dodajemy łyżkę mąki i całość dodajemy do odcedzonej kapusty-mieszamy doprawiamy solą i pieprzem odrobiną cukru i octu
Krok 2 - Goloneczka indycza w młodej kapuście foto
3
mięso z golonek obieramy z kości i ścięgien, mieszamy z przyprawioną kapustą i gorące podajemy z ziemniakami.
Krok 3 - Goloneczka indycza w młodej kapuście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 23.11.2012 08:46
pycha
agataw1990 22.08.2012 09:48
wygląda zachęcająco!
traktorek 05.06.2012 13:43
pyszne danie
pioge7 02.06.2012 17:12
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak