Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki cielęce z szałwią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki cielęce 3/4 kg.
szałwia kilka liści
boczek wędzony kilka plastrów
sól
Pieprz biały mielony Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki cielęce z szałwią

mięso umyć osuszyć pokroić na porcje lekko rozbić dłonią(nie tłuczkiem)oprószyć solą i białym pieprzem na każdym kawałku mięsa układać po 2 liście umytej szałwii zawinąć boki do środka i owijać cienkim plastrem boczku spiąć wykałaczką układać na natłuszczonej blasze i upiec w piekarniku w temp.190st.ok.30min.aż się zrumieni i będzie miękka,podawać z warzywami ugotowanymi na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 24.10.2012 13:15
smaczne
Seba 05.10.2012 10:08
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak