Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab faszerowany mięsem mielonym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
mięso mielone 15 dag
cebula
czosnek
tymianek
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: schab faszerowany mięsem mielonym

schabnaciąc,mieso mieso mielone wymieszac z jajkiem ,1 lyzką bułki tartej,odrobina soli i pierzu i ziól-w zależnośi jak kto lubi-schab rozłożyć wzdłuż naciecia-natrzeć reszta ziól solą i pieprzem,położyć na nim posiekaną cebulę i czosnek-z mięsa mielonego uformować wałek położyć na schabie spiąc wykałaczkami lub obwiązać sznurkiem,z wierzchu schab posmarować lekko oliwą włożyc do rękawa do pieczenia piec ok.1,5 godz w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 02.06.2012 18:25
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak