Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki wieprzowe z boczkiem wędzonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 szt.
sól
olej
boczek wędzony 20 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki wieprzowe z boczkiem wędzonym

polędwiczki umyć osuszyć pokroić w plastry o grubości 3cm.lekko rozbić dłonią każdy plaster owinąć cienkim plasterkiem boczku wędzonego posypać solą i pieprzem grubo mielonym spiąć wykałaczką i układać na natłuszczonej blasze lub naczyniu do zapiekania wstawić do piekarnika i upiec w temp.190st.na rumiano można obrócić aby równo się upiekły z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 15.10.2013 08:10
super!!! :-)
Motorek 11.10.2013 09:26
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak