Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka świderkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 1 opakowanie
kiełbasa cienka 1/2 kg
ser żółty 40 dag
pieczarki 7 sztuk
papryka czerwona 1 sztuka
kukurydza 1 puszka
cebula 2-3 sztuki
olej 2-3 łyżki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
sól
pieprz
Koperek suszony Prymat 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka świderkowa

Makaron ugotuj w osolonej wodzie i wrzuć do dużej miski. Kiełbasę, paprykę i cebulę pokrój w kostkę, pieczarki w półplasterki. Kiełbasę, pieczarki i cebulę przesmażaj po kolei na oleju i dodawaj do makaronu. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Do makaronu dodaj ser, paprykę, kukurydzę, koperek, przyprawę do gulaszu, sól i pieprz. Wymieszaj, przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak