Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka z ryżem szpiankowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0,5
pomidor 1
cebula 0,5
ogórek 0,5
olej
przyprawy
majonez
ryż 125 (z dodatkiem szpinaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z ryżem szpiankowym

Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, a następnie odcedzamy na sitku i przekładamy do miski. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na nieiwelkiej ilości oleju z dodatkiem przyprawy gyros do smaku - dodajemy do ryżu. Obranego pomidora oraz umytego ogórka wraz ze skórką kroimy w kostkę tej samej wielkości. Cebulę kroimy w cienkie półplasterki i również dodajemy. Na sam koniec dodajemy ok 2 łyżki majonezu, nieco soli i pieprzu i wszystko dokładnie mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 02.08.2012 19:45
super
SylwiaMagdaSabin 01.08.2012 17:35
apetyczne
SylwiaMagdaSabin 01.08.2012 17:35
apetyczne
qrasnqleq 01.08.2012 08:27
ciekawy pomysł
Agata B 06.07.2012 18:41
ciekawa:)))
bgs1984 28.06.2012 16:42
mniam
marzenciak1985 28.06.2012 16:30
mniam
rutynka 12.06.2012 12:24
smacznie wygląda:)
BernadettaP 10.06.2012 19:10
Jeszcze nie próbowałam tego ryżu, a jest on tak rozpoznawalny, że w zasadzie to nie wiem, czemu jeszcze po niego nie sięgnęłam... Pora to zmienić !
MAR3STA 04.06.2012 19:01
na pewno pyszna była
bgs1984 04.06.2012 15:39
mniam
marzenciak1985 04.06.2012 15:17
mniam
motylwe 03.06.2012 10:31
apetyczne
Kikiriki 03.06.2012 10:05
wygląda znakomicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak