Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rybna solanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt.
oliwa 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sok z ogórków 1/2 l.
cytryna
śmietana 30% 1/2 szkl.
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
ryby świeże dowolne 1 kg.
ogórki kwaszone 4 posiekane
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: rybna solanka

ryby sprawić opłukać i oprószyć solą i pieprzem obtaczać w mące i usmażyć na złoty kolor z każdej strony,cebule obrać pokroić i przesmażyć dodać mąkę chwilę smażyć wlać sok z ogórków i litr wody włożyć usmażone ryby liść laurowy i zagotować po zagotowaniu osobno połączyć z pokrojonymi ogórkami przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą w płynie zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 18.12.2012 07:59
pycha
stokrotka 14.08.2012 17:51
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak